Αρχική Λεμέσιος Μια ακόμη λανθασμένη ίσως και καταστροφική απόφαση που δεν αγγίζει το πρόβλημα...

Μια ακόμη λανθασμένη ίσως και καταστροφική απόφαση που δεν αγγίζει το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης

Παρουσιάζοντας το σαν ένα σημαντικό μέτρο για την λύση του προβλήματος της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας, ο δήμος Λεμεσού παρουσίασε την σχετική απόφαση του που πάρθηκε ομόφωνα στις 25 Ιουλίου.

Τι όμως πραγματικά λέει και τι κάνει αυτή η απόφαση; Σίγουρα αυτό που δεν κάνει δεν λύνει το πρόβλημα της στάθμευσης στο κέντρο της πόλης μας και όχι μόνο δεν το λύνει αλλά ούτε και το αγγίζει καν.

Αυτό που κάνει όμως η απόφαση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι ο δήμος Λεμεσού δεν αντιλαβμάνεται πιο είναι το μέλλον του κέντρου της πόλης μας και τι είναι αυτό που θέλουν πραγματικά οι πολίτες. Η τεράστια πλειοψηφία των Λεμεσιανών.

Γιατί μέσα από την απόφαση του αυτή ο δήμος απλά κλείνει τον δρόμο σε οποιαδήποτε νεα ανάπτυξη σε χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, δηλαδή τις αναπτύξεις που έχουν ξαναζωντανέψει περιοχές όπου πριν μερικά χρόνια διαβιούσαν μόνο τρωκτικά και ερπετά.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο δήμος Λεμεσού πήρε ακόμη μια λανθασμένη απόφαση. Και επισημαίνουμε ξανά ότι δυστυχώς την πήρε ομόφωνα. Αυτό που σίγουρα ευχόμαστε είναι η απόφαση αυτή να μην είναι και καταστροφική και να μην διαλύσει ότι κτίστηκε μέχρι σήμερα.

Δηλαδή να μην δούμε σύντομα αυτό που βλέπουμε και στην Ανεξαρτησίας. Όπου οι αποφάσεις του δήμου για μη πεζοδρόμηση του δρόμου έχουν καταστήσει τον εμπορικότερο δρόμο της πόλης σε ένα δρόμο έρημο με άδεια καταστήματα, απρόσιτο και μη φιλικό στους πολίτες.

Η λύση για το πρόβλημα της στάθμευσης του κέντρου της πόλης μας δεν είναι το κλείσιμο των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας αλλά η δημιουργία πολυόροφων χώρων στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου και ίσως και η πλήρης απαγόρευση για στάθμευση στο κέντρο της πόλης.

Τέτοιες θαρραλέες αποφάσεις θα πρέπει ο δήμος Λεμεσού να πάρει. Αλλά πως θα μπορούσε ένας δήμος που ανοίγει τους πεζοδρόμους στα αυτοκίνητα και τους μετατρέπει σε χώρους στάθμευσης να πάρει τέτοιες αποφάσεις; ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορεί, αλλά ούτε και θέλει.

Αυτό που θέλει είναι πάντα να μοιράζει το καρπούζι στην μέση. Το μισό κομμάτι για τους πέντε δέκα και το άλλο μισό για τις 200 χιλιάδες Λεμεσιανούς και όλους τους άλλους που λατρεύουν το κέντρο της πόλης μας. Που το λατρεύουν όπως έχει μεταμορφωθεί και είναι σήμερα.

ο ΛΕΜΕΣ ιος…